Kupiti oluščena konopljina semena ali neolupljena?

Iščete neko živilo, ki bi bilo za vaše telo res priporočljivo, dobro in vsekakor bi si po njem izboljšali počutje? Potem so konopljina semena vsekakor kot nalašč primerna za vas. Večina tu sicer pomisli na to, da konopljina semena pa res ne morejo biti zdrava, če pa je to neke vrste droga, vendar pa brez skrbi, če boste konopljina semena kupili pri uradnem prodajalcu, ste lahko brez skrbi, saj zagotovo ne boste uživali droge s temi semeni.

oluščena konopljina semena

Hm, dobro, zdaj smo to razčistili, ostaja pa nam še glavno, to je naslovno vprašanje, kupiti neoluščena ali oluščena konopljina semena. Velikokrat danes namreč zasledimo, da so neoluščeni izdelki bolj zdravi, ker vsebujejo več snovi, več vlaknin in na splošno zaužijemo zaradi njih bistveno več dobrih snovi, medtem ko v oluščenih sicer še vedno, vendar pa je količina teh dobrih snovi manjša.

 

Oluščena konopljina semena so v tem primeru boljša izbira kot neoluščena

 

Torej, za konopljina semena vidimo, da je stanje malo drugačno in za tistega, ki se je že praktično že navadil na to, da uživa neoluščeno hrano, je že skoraj da presenetljivo, vendar pa je tako, da neoluščena konopljina semena človek niti ne more dobro pregristi, kaj šele da bi jih lahko organi predelali, kar pomeni, da je v tem primeru praktično povsem isto, če se uživala neoluščena ali pa konopljina semena.

Sicer je res, da so tista konopljina semena, ki niso oluščena, spet boljša, bolj hranljiva, vendar pa to nič kaj dosti ne pomaga, če pa jih telo ne more predelati. Zato vam vsekakor svetujem, da se v tem primeru z lušinami ne ukvarjate prav preveč in raje uživajte v boljšem okusu, saj bo učinek povsem enak.
Vsekakor pa še to priporočilo, konopljina semena resnično kupite pri uradnem prevajalcu in nikar na neuradnem trgu, saj tako res ne veste, kaj točno boste dobili in česa ne.