Košarkarska žoga kot prvi športni pripomoček

Košarkarska žogaRazvoj motorike se začne pri otroku že zelo zgodaj. Sprva se otrok nauči hoditi, teči ter kasneje brcati žogo in jo metati. V začetku je vsak proces gibanja igra. Kasneje pa se lahko igra prenese v šport. Če se otrok odloči za igranje košarke, je prvi športni pripomoček za igranje lahko košarkarska žoga. S tem nakupom najhitreje pretvorimo igro v šport.

Največ otrok se začne s prvim športom ukvarjati z vstopom v osnovno šolo. Največ ponudnikov športnih aktivnosti ponuja otrokom tečaje košarke in nogometa.

Košarka je šport pri katerem se najbolj razvija motorika zgornjega dela telesa. Košarkarska žoga s svojo težo, velikostjo in obliko pomaga pri razvoju motoričnih sposobnosti zapestja, prstov in v celoti roke in ramenskega obroča. Pomembno je, da otrok obiskuje tečaj košarke, kjer se nauči pravilne drže, meta košarkarske žoge in pravil igre.

Nogomet je šport s katerim se največ otrok sreča že v predšolskem obdobju. Vsako brcanje žoge predstavlja motorične gibe telesa pri katerih kasneje otrok razvije nogometne sposobnosti. Veliko otrok se prej sreča z nogometno žogo kot pa s košarkarsko žogo.

Pri obeh športih je veliko pozitivnih točk. Vsaka aktivnost, ki jo otrok izvaja večkrat na teden pripomore k boljšemu motoričnemu razvoju telesa. V zadnjem času je zaradi večjega razvoja računalniške tehnologije povpraševanje staršev po športnih tečajih povečano.

Športni tečaji potekajo največkrat na sedežu šole. Nekatere šole imajo tudi svoje športne ekipe, ki aktivno sodelujejo na tekmovanjih. Vsak uspešen športnik v osnovni šoli ima odlične možnosti za športni uspeh tudi v nadaljevanju šolanja.