Kdo mora vse opraviti varstvo pri delu

varnost na vseh področjihVarstvo pri delu je pomembno za vse zaposlene in tiste, ki delajo preko študenta ali na druge oblike pogodb. Še posebno pa je varstvo pri delu pomembno za vse tiste ljudi, ki delajo v proizvodnji. Če ne veste, kje bi varstvo pri delu lahko opravljali, potem poglejte na strani www.projekt-varnost.si/, kjer vam lahko pomagajo in kjer lahko dobite številne informacije.
Najbolj nesmiselno pa je, da morajo opraviti usposabljanje iz varstva tudi tisti, ki so samozaposleni ali če so samostojni podjetniki, saj zakon tudi za njih ne pozna izločitve. Za takšna manjša podjetja pa je varstvo pri delu lahko v današnjem času zelo velik strošek. Na žalost pa je tako, da ga pač mora imeti opravljenega prav vsak, poleg tega pa morajo imeti samostojni podjetniki in vse ostale pravne osebe opravljeno tudi oceno tveganja, požarni red in zdravniški pregled, saj je tukaj samostojni podjetnik sam odgovoren, da poskrbi, da je vse tako kot mora biti. Enako jasno velja za pravno osebo.
Še posebno, če vzamemo za primer takšno usposabljanje pri podjetju, ki se ukvarja le z varnostjo na delovnem mestu, torej jim varstvo pri delu ni neznan pojem in si ga lahko sami uredijo. Usposabljanje  na temo Varstvo pri delu mora, v Republiki Slovenije, opraviti popolnoma vsakdo, ki je udeležen pri delovnem procesu. Tu ni pomembno za kakšno obliko zaposlitve gre. Za inšpektorat je pomembno, kdo usposablja za varnost na delovnem mestu ima in kdo je usposabljanje že opravljal ter koliko časa je že od tega.