Katera savna je najboljša

Za obiskovanje savne se odloča veliko ljudi. Največkrat se ljudje za to odločajo zato, ker savne zelo dobro vplivajo na zdravje ljudi. Nekateri radi hodijo v savne v kakšnih termalnih zdraviliščih spet drugi želijo savno imeti kar doma. Za vse tiste, ki si želijo savno imeti doma naj vam povem o podjetju Free Dom, ki se nahaja na spletnem naslovu in se ukvarja s prodajo finskih in infrardečih savn. Savne pa si lahko izdelate tudi sami, če to želite. Pomembno je tudi vedeti kako se finska in infrardeča savna uporablja. Pravila kako se savne uporablja so povsem preprosta.

Notranjost savneV finski savni je pomembno, da si vzamete dovolj časa za savnanje. Prvo pravilo pa je pozitivni učinek, užitek, sprostitev in tudi potenje v savni. Dovolj časa za finske savne je približno ura in pol. Ta čas naj bi bil najkrajši čas, ki je potreben za zadrževanje v savni. Potem je pomembno, da se v savno odpravimo goli in ne oblečeni oziroma zaviti le v brisačo, katero potem v savni odstranimo. Pomembno je tudi to, da smo čisti in nimamo na sebi nobenega nakita ali ličil. Če gremo v takšno savno prvič je potrebno paziti na to, da ne obiščemo najbolj vroče savne ali pa se postavimo v savni nižje, kjer je nižja temperatura. To so glavna pravila za finsko savno.

Pri infrardeči savni je ravno tako zelo pomembno, da vstopamo čisti in suhi. Pred tem spijemo še skodelico čaja ali vodo. V tej savni se ostane od 20 do 40 minut. Na koncu se zopet stuširate s toplo vodo. Največja razlika med finsko in infrardečo savno je ravno čas trajanja savnanja druge stvari so več ali manj zelo podobne.