Kakšen računalnik naj izberem?

Nikoli ne vem, kakšen računalnik naj kupim. Na to se namreč ne spoznam pretirano. Gledam različne ponudbe in se sprašujem, katerega naj izberem. Prodaja računalnikov se danes odvija skoraj na vsakem koraku, veliko težje pa je dobiti dober nasvet s tega področja. Nasveti nekih hudih računalniških strokovnjakov mi prav nič ne pomagajo, saj oni svetujejo računalnike, kakršnih res ne potrebujem. Verjamem, da so kvalitetni, a daleč presegajo moj proračun, zato res niso prava izbira zame.

Prodaja računalnikov zraven kruha

HP 250 G6Včasih v kakšnem letaku veletrgovcev med kruhom in sokovi opazim tudi ponudbo računalnikov, ki izgledajo smešno poceni. Ob računalniku ne piše veliko, tako da si ne morem ustvariti prave slike, za kako kakovosten računalnik gre. To je ena od tistih stvari, ki mi gre res na živce. Prodaja računalnikov bi bila lahko veliko bolj uspešna, če bi se trgovci potrudili poleg računalnika napisati čim več tehničnih podatkov. Ker znam googlati, lahko takoj preverim na spletu, kaj pomeni določena tehnična lastnost. Ampak verjetno kljub temu prodajajo precej računalnikov, saj je cena nizka. Vendar se držim tistega pregovora, da nimam dovolj denarja, da bi kupovala poceni, zato me samo nizka cena ne prepriča. Zanima me kvaliteta.

Ponudba in svetovanje

Svoj računalnik sem nato kupila pri Anni.si. Že njihova spletna stran ti pove, da so strokovnjaki na svojem področju. Ukvarjajo se namreč ne le s prodajo, ampak tudi s servisom računalnikov. Zato dobro vedo, kaj se splača kupiti, katere so pogoste okvare in težave itd. Na njih sem naletela čisto slučajno, ko sem že kot neštetokrat prej razmišljala o tem, kateri računalnik naj kupim. Brskala sem po spletu in naletela na njihovo spletno trgovino z računalniki in računalniško opremo.

Še ena računalniška spletna trgovina, sem najprej mislila. Ampak potem sem opazila, da je vsak izdelek v njihovi spletni trgovini podrobno predstavljen, zraven pa so tudi vse potrebne tehnične informacije. To me je res razveselilo. Tako se namreč lažje odločiš, kaj potrebuješ. Poleg tega pa so v tej trgovini tudi zelo prijazni in dobro svetujejo. Imajo celo posebno telefonsko številko za pomoč pri nakupu, ki mi je prišla zelo prav. Skupaj z njihovo pomočjo mi je tako uspelo kupiti računalnik, kakršnega potrebujem.