Kakovosten grelec za pralni stroj

Najverjetneje ne poznate prav vseh delov vašega pralnega stroja. Zagotovo pa veste, da je njegov sestavni del tudi grelec. Grelec za pralni stroj mora biti kakovosten, saj to ne nazadnje vpliva tudi na oprano perilo. Povsem jasno je namreč, da brez primernega ogrevanja pranje na oblačilih in drugih tkaninah ne bo dovolj učinkovito.

Samo v vroči vodi se lahko odstrani kakršno koli vrsto umazanije, še posebej težje odstranljive madeže, zato je kakovosten grelec za pralni stroj še toliko bolj pomemben.

Motnje delovanja grelca pralnega stroja

In kako lahko najhitreje ugotovimo, da grelec za pralni stroj ne deluje tako, kot bi moral? 15 ali 20 minut po pričetku pranja se dotaknemo steklenega dela pralnega stroja. Ta mora biti povsem topel. Če ni, to pomeni, da pralni stroj ne segreva vode in da grelec ni dovolj učinkovit.

Druga rešitev za preverjanje kakovosti grelca pri pralnem stroju je ta, da preverimo perilo po pranju pri povišani temperaturi. Če je perilo hladno, potem z grelcem nekaj ni v redu. Takšen preizkus pa je veljaven samo v primeru, če splakovanje ni bilo nastavljeno za izpiranje opranega perila v hladni vodi.

Menjava grelca v pralnem stroju

grelci za pralne strojeMenjava grelca v pralnem stroju je nujno potrebna, ko ta ni več dovolj učinkovit. Najbolje je, da takšno delo zaupate kar strokovnjaku, ki ima vse potrebno znanje pa tudi izkušnje. Grelnik je namreč treba natančno namestiti v položaj, v katerem je bil vgrajen že na začetku. Namestiti ga je treba brez pomikov in popačenj. Po namestitvi pa je treba prav tako poskrbeti za zategnitev matice in za sestavo opreme.

Po vgradnji novega grelca v pralni stroj se preveri njegova učinkovitost. Stroj je treba zagnati s temperaturo 60 stopinj. Če je novi grelec za pralni stroj pravilno nameščen, bo steklena loputa v tem času postala topla.