Kako naročiti prevajanje v hrvaščino?

Nujno potrebujete prevod v hrvaščino, pa ne veste na koga se obrniti in na kaj morate biti pri tem pozorni? Pri naročanju prevoda je najpomembnejše, da v navodilih prevajalcu točno opredelimo iz katerega v kateri jezik prevod potrebujemo. Prevod v hrvaščino je eden od takih prevodov, kjer je potrebno biti še posebej pozoren.

Namreč prevajanje v hrvaščino ne moremo naročiti tako, da naročimo prevajanje v srbo-hrvaščino, saj sta danes srbščina in hrvaščina dva zelo podobna, pa vendarle izredno različna jezika. Včasih, ko smo bili v skupni državi Jugoslaviji, to ni bilo tako zelo pomembno, ker se je skoraj v celi državi govorila in pisala srbo-hrvaščina. Danes, pa se ta dva jezika precej razlikujeta in tudi Hrvat bo užaljen, če bo dobil v roke srbščino, kot bo tudi Srb nezadovoljen med prebiranjem hrvaščine.

Zato je ključnega pomena, kje prevajanje v hrvaščino naročimo. Najbolje je, da prevajanje v hrvaščino naročimo pri prevajalski agenciji, ki ima zaposlene prevajalce, ki so rojeni na Hrvaškem in kateri dobro obvladajo hrvaški jezik in poznajo najnovejša jezikovna pravila in nove besede, ki so jih Hrvatje v zadnjih letih vpeljali v svoj materni jezik.

Zaradi bližine Slovenije in Hrvaške ter ker je zdaj tudi Hrvaška v Evropski uniji, pa je prevajanje v hrvaščino iz dneva v dan bolj pomembno, predvsem pri širjenju našega poslovanja na Hrvaško. Zato vam toplo priporočam, da prevajanje v hrvaščino naročite pri tistemu, ki ima dolgoletne izkušnje s področja prevajanja različnih jezikov, saj ima tak močne reference, da prevajanje v hrvaščino zares naredi strokovno in cenovno ugodno.