Kako izbrati pravo poročno obleko?

Vsekakor je prvi pomembni dejavnih izbira poročne obleke. Brez obleke namreč ni poroke, prav tako ni srečne neveste. Vsako dekle sanja o tem, da se bo nekoč poročila z princem svojih sanj, zadaj pa se vedno skriva tudi popolna poročna obleka, ki si jo na ta posebni dan želi nositi. Pri tem hitro preidemo tudi do zelo pomembne izbire barve obleke, ki jo boste nosile, ker čista bela ni edina, ki je v trendu ali v vaših mislih. Obstaja namreč veliko odtenkov bele, kot so denimo barva šampanjca, umazana, kremna, popolnoma bela, smetanova in še mnogo drugih in možno je, da bo vam pristajala le ena ali pa več od teh barv. Odvisno je namreč od vaše polti, zato, če imate izjemno svetlo kožo denimo ni priporočljivo nositi popolnoma bele obleke, in nasprotno, če je vaša polt temnejša.

Pomembno pa je tudi, kje boste obleko iskali – bo to v tujini, ali v vašem okolišu? Danes je nakupovanje poročnih oblek postala že atrakcija tudi kar preko spleta, kar se mogoče zdi riskantno, ampak je vsekakor mnogo ceneje. Tudi dražba je že imela kar nekaj primerkov dizajnerskih oblek, ki so se tam prodajale seveda po mnogo ugodnejši ceni. Dražba je zato lahko prav tako prostor, kjer boste iskali dizajnerske obleke, čeprav se vam na prvi pogled morda to zdi nenavadno. Če pa ste oseba, ki ima raje preproste obleke in jih želite pred tem tudi poskusiti, je bolj priporočljivo, da se odpravite v poročne salone in to tudi storite. Mnoge neveste se odločajo tudi za izposojo oblek, kjer zoper lahko veliko prihranite.

Ostanite torej odprti za predloge, ne mislite, da ste edini vi tisti, ki veste kaj vam pristaja. Vsekakor pa mora končna izbira biti všeč le vam, in v obleki se morate počutiti ne le samozavestno ampak tudi udobno, da jo boste lahko nosile več ur.