Kako čim bolj znižati strošek računovodstva?

Ker računovodske storitve niso praviloma brezplačne, so pa kljub temu več kot dobrodošle, saj bi se podjetnik v nasprotnem primeru bolj ukvarjal z obravnavo zakonov in pravili knjiženja kot pa s svojo dejavnostjo in bi tako izgubil čisto preveč svojega še kako pomembnega časa, je jasno, da se mnoga podjetja sprašujejo, kako znižati ta strošek. Če malo pogledamo, kakšen je cenik računovodskih storitev za podjetje z na primer 3 zaposlenimi, ki ima okoli 70 poslovnih dogodkov mesečno, je za računovodstvo cenik kaj hitro okoli 350 €, kar pa nikakor ni zanemarljiv strošek, še posebej, če to pogledamo na letni osnovi.

Vodenje računovKljub temu pa se na srečo lahko za računovodstvo cenik zniža na povsem eleganten način, pri čemer pa vam ne bo treba prositi za neke izjemne popuste ali pa najti računovodstvo, ki ni zanesljivo in ki vam ne zna dati nobenega dobrega odgovora ali pa možnosti, kako in kje bi še lahko privarčevali. Tako se lahko cenik računovodskih storitev zniža tako, da začne podjetje uporabljati program, ki ga ima računovodstvo, s čimer se izdani računi vnašajo direktno v program, cenik računovodskih storitev pa se lahko povsem logično zniža zato, ker v računovodstvu izdane račune le knjižijo, niti prepisovati jih ni treba. Ker zapravijo toliko manj časa, lahko seveda cenik računovodskih storitev nudijo po nižji cene.

Enako velja tako tudi za potne naloge in podobno, kot so na primer storno računi, dobropisi in podobno. Po navadi se je treba le naučiti uporabljati program, kar pa tudi ni zapleteno za tako osnovno uporabo.