Kakšen jogi naj izberem?

jogiPred kratkim sem se preselil na svoje in stanovanje ni bilo popolnoma opremljeno. Tako sem za začetek spal na kavču, zdaj pa bi si rad kupil pravo posteljo, saj me od ležanja na kavču dejansko že vse boli. S samim lesenim delom postelje nimam težav – ne nameravam kaj veliko komplicirati, saj mi videz postelje ni toliko pomemben – glavno, da bo postelja izdelana kakovostno in bo zdržala mnogo let, kajti spalnice človek običajno ne kupuje vsakih nekaj let. Imam pa kar nekaj težav s tem, kakšne morajo biti letvice, ki jih vložiš v posteljni okvir, ter seveda kakšno naj bo jogi ležišče

Zdi se mi, da včasih glede tega ni bilo toliko težav, saj so bile pod ležiščem namesto prefinjenih nastavljivih letvic enostavno deske, ki včasih še fiksne niso bile, temveč so se premikale, vsake toliko pa se je celo kakšna izmaknila, da si potem dejansko ležal v luknji. Tudi jogi je bil pač zgolj jogi – danes pa so stari jogiji z vzmetmi seved.

E za staro šaro, ponujajo pa se različni umetni materiali, ki obljubljajo tisoč in eno stvar, ki vpliva na dober spanec in na dobro počutje. Saj veste – a ljudje kupimo, kar nam želijo prodati, morajo danes skoraj vsako stvar najprej preizkusiti Nasini astronavti, šele nato verjamemo njeni kakovosti. Ampak sam zase menim, da nisem eden teh sitnih potrošnikov – in dejansko želim zgolj jogi, na katerem se bom dobro naspal, ne pa jogi, ki mi bo poleg tega zagotovil, da ne bom imel preležanin in da name ne bo vplivalo elektromagnetno sevanje. Saj veste – danes si zaposlen človek itak ne more privoščiti toliko spanca, da bi dobil preležanine. In elektromagnetno valovanje nas napada povsod – če se mu izognemo zgolj med spanjem, nismo naredili kaj prida.

Kako bom torej izbral? Kaj pa vem. Različni prodajalci mi hvalijo različne jogije. Tako da se bom verjetno odločil za takšnega, ki je nekje na sredini med vsemi mnenji.