Jezikovna šola

Zanimanje za učenje jezikov z vsakim letom narašča. Tudi med Slovenci, še zlasti po vstopu Slovenije v EU, ko se je apetit posameznikov in podjetij po poznavanju tujih jezikih precej povečal, saj se nam odpirajo nove meje profesionalnega razvoja in gospodarskega sodelovanja. To potrjuje marsikatera jezikovna šola, ki zaznava trend rasti povpraševanja po nekaterih jezikih.

Znanje vsaj enega jezika, kot je na primer angleščina, je dandanes že samoumevno. To je razumljivo, saj angleščina dandanes velja za ‘lingua franca’, t. j. enoten jezik, ki se uporablja za medsebojno sporazumevanje tujcev v političnem in poslovnem življenju. A jezikovna šola je zakladnica različnih jezikov, tako evropskih kot svetovnih.

Raziskava zanimanja Slovencev za tuje jezike je pokazala, da se ljudje na prvem mestu najpogosteje zanimajo za učenje angleščine. Sledijo jeziki sosednjih držav, kot so nemščina, hrvaščina in italijanščina. Temu sledi zanimanje za španščino, ki zelo koristi prav na počitnicah, ter srbščina, francoščina in ruščina. Jezikovna izobraževanja, kot jih ponuja posamezna jezikovna šola, stremijo k inovativnim tehnikam za učinkovitejše pomnjenje in učenje, ki vam pomagajo, da se v krajšem času naučite več.