Je fotokopirni stroj enako kot multifunkcijska naprava?

Ali lahko govorimo, da je fotokopirni stroj enako kot multifunkcijska naprava, je odvisno od tega katere funkcije ima fotokopirni stroj. Če ima fotokopirni stroj le funkcijo tiskanja, potem ne moremo govoriti, da je enako kot multifunkcijska naprava, kajti pri tej napravi že samo ime pove, da ima več funkcij. Torej ima poleg tiskanja na voljo tudi skeniranje in faksiranje. Kadar se te stvari med seboj razlikujejo po funkcijah, ne moremo govoriti, da je fotokopirni stroj enak multifunkcijski napravi.

Fotokopirni stroj Konica Minolta BizhubČe pa ima fotokopirni stroj še kakšno drugo funkcijo, pa lahko govorimo, da je enak oz. bolje rečeno, podoben. Saj vemo vsi, da ne moremo reči, da so vse naprave enake, ker imajo določene funkcije, ki se upravljajo na drugačen način. V glavnem sedaj je verjetno bolj jasno kaj je lahko fotokopirni stroj in kaj je multifunkcijska naprava. Kdor kupuje fotokopirni stroj le za tiskanje določenih dokumentov, potem ne potrebuje še veliko dodatnih funkcij, kdor pa potrebuje še ostale funkcije, bo tudi to gledal v trgovini in kupil izdelek svojim željam primerno.

Vendar je dobro, da o vsaki napravi vse zraven piše, pa naj bo to na spletu ali pa v trgovini, čeprav je včasih v trgovini še boljše, ker se lahko kupec pogovori s prodajalcem še določene stvari oz. podrobnosti o napravi ali izdelku. Je pa tudi res, da se lahko izdelki razlikujejo v ceni, ali ga kupite na spletu ali v trgovini, zato se naj kupec o vseh stvareh najprej podrobno pozanima.