Izolacija strehe z notranje ali zunanje strani?

Strošek ogrevanja se vam je drastično povečal in ugotovili ste, da je problem, ker izolacija strehe na vaši hiši ni več v takšnem stanju, kot bi bilo to potrebno, hkrati pa tudi streha več ni takšna kot bi morala biti. Zaradi finančne stiske pa niste sposobni, da bi vse skupaj zamenjali, zato razmišljate, ali bi naredili tako, da bi bila izolacija strehe z notranje strani ali zunanje strani?

Notranja izolacija streheIzolacija strehe z notranje strani hitro za seboj potegne tudi menjavo lesenih delov ostrešja, zato je vsekakor ceneje, če se izolacija strehe izvede iz zunanje strani. To se naredi tako, da nad oz. na trenutne strešnike pritrdite nove lesene letve, med njih se naredi izolacija strehe ter nanjo položi povsem nove strešnike. Takšen postopek je najhitrejši in najcenejši, sicer pa ni najboljša rešitev in ne bo prinesla najboljših rezultatov, kar se tiče stroškov ogrevanja, saj bo toplota še vedno bolj uhajala skozi streho, kot če bi se odločili, da bi se izolacija strehe naredila tako, da bi se povsem zamenjalo ostrešje in tudi strešniki, torej da bi bilo vse povsem novo.

Izolacija strehe narejena na takšen način, da bi vse zamenjali bi vam že v zgolj nekaj letih povrnila vse stroške za to investicijo, in še več, še pridobili bi, saj bi bili stroški ogrevanja, na takšen način, vsaj polovico nižji. Zato pošteno razmislite, kaj boste naredili na vaši hiši. Priporočam pa vam, da se po nasvet obrnete na podjetje Libela group, saj imajo dolgoletne izkušnje in vam bodo znali točno povedati, kaj je za narediti in koliko bo znašal strošek.