Izdelava spletne strani

Ko pošljemo povpraševanje za izdelavo spletnih strani vsaj trem različnim ponudnikom (kontaktirajte lahko tudi podjetje Spletnik, ki je eno največjih slovenskih podjetij za izdelavo spletnih strani in se ponaša s številnimi referencami) izdelave in pregledamo njihove ponudbe (vsekakor tudi drobni tisk), izberemo izvajalca, ki nam bo izdelal novo spletno stran. Še predno pa oddamo povpraševanje, je zaželjeno, da čim bolj natančno poznamo svoje potrebe, želje in cilje, ki jih želimo s spletno stranjo doseči.

Čim bolj podrobno že pred oddajo povpraševanja razdelajmo tudi vsebino, ki jo želimo predstaviti na spletni strani. Narediti moramo tudi spisek predvidenih funkcionalnosti, ki bi jih radi imeli na spletni strani (npr. obrazec za oddajo povpraševanja, obrazec za prijavo na e-novice).

Podrobno opredeljene želje bodo spletni agenciji, ki vam bo izdelala novo spletno stran, zelo olajšale pripravo ponudbe. Tako njim kot vam bo prihranjeno precej časa, poleg tega pa boste dobili tudi veliko bolj natančno ponudbo tako z vidika cene kot z vidika delovnih dni, ki jih bo agencija potrebovala za izdelavo spletne strani. Prave in strokovno podkovane agencije vam bodo vsekakor znale svetovati tako glede strukture strani kot priprave vsebine, ki bo primerna za objavo na internetu.

Nikakor ne gre prezreti tudi dejstva, da imajo nekatere spletne agencije dovolj znanja, da vam svetujejo kako narediti spletno stran, ki bo resnično prodajala in prinašala želene rezultate. Nekateri vam bodo ponudili poleg izdelave spletne strani tudi »poprodajne storitve« kot so npr. vzpostavitev oglaševanja na Googlu preko sistema zakupa sponzoriranih povezav, oglaševanje na Facebooku, optimizacijo spletnih strani z namenom doseganja boljših pozicij na Googlu.