Izbira pravega kolesa za vaše potrebe

Kolesarjenje je izredno priljubljen in zanimiv šport. Tako, kot povsod drugje tudi tu potrebujete nekaj opreme in sicer je to kolo, ter kakšno oblačilo, to pa je to. S kolesom se lahko odpravite na pot kadarkoli in kamorkoli, prav zato gre za izvrsten način skrbi za telo, obenem pa lahko prihranite tudi na bencinu.

Sam velikokrat kolesarim v službo, s tem se zjutraj malce razmigam, mesečno pa prihranim še za kako malico. Kolesa na današnjem trgu so res kvalitetna, še vseeno pa velja, da boste dobili toliko, kot boste plačali. Mnogim pa se ob poplavi različnih modelov na trgu pojavlja vprašanje, katero kolo izbrati. Na voljo so vam gorska, trekking, BMX in druga kolesa, vsako pa služi svojemu namenu.

Največ ljudi ima prav gorska kolesa, saj se z njimi da prevoziti vse terene, od gladkih korenin, do asfalta. Na slednjem bo zaradi gum sicer več upora, pa vseeno. Če imate gorsko kolo in dva seta gum, lahko kolesarite tako po asfaltu, kot tudi po zemlji. Trekking kolesa se od gorskih ločijo predvsem po pnevmatikah. Največkrat jih najdete samo s prednjim vzmetenjem. Najbolje se znajdejo na asfaltni in makadamski podlagi, predvsem na daljših poteh.

Cestna kolesa ali tako imenovane specialke so poznane vsakomur, saj jih med toplejšimi in tudi ne tako toplimi dnevi pogosto videvamo na cestah. Mislim, da se ljudje delimo na dve vrsti. Tisti, ki kolesarijo in tisti, ki ne maramo kolesarjev. Ta tip koles je zelo lahek in hiter, uporabljajo pa jih tudi za tekmovanja. Zelo ozke pnevmatike omogočajo doseganje visokih hitrosti in premagovanje velikih razdalj, vendar se lahko vozite samo po asfaltiranih  poteh.

Izbire je dovolj, zato izberite tako kolo, ki se bo najbolje podalo vašemu stilu vožnje.