Učenje italijanščine

Italijanščina je na lestvici svetovnih jezikov uvrščena na 12. mesto, kot uradni jezik pa ga govorijo v Italiji, San Marinu ter Švici. Je tudi drugi uradni jezik v Vatikanu ter v slovenskih občinah Koper, Izola ter Piran, kjer živi italijanska manjšina, ter tudi v hrvaški Istri.

Obstaja več možnosti za učenje italijanščine, in sicer je odvisno, s katerim namenom bi se radi priučili tega jezika. Ali gre za pogovorni nivo, vsakodnevno sporazumevanje, za poslovni jezik določene stroke, morda samo za korespondenčni nivo ali pa za pripravo na izpit mature, mednarodni jezikovni izpit za potrebe izobraževanja v tujini, dela v tujini, selitve v tujino …

Skratka italijanščina v sklopu jezikovne šole bo »na vašem jeziku« kot bi mignil. Italijanščina je med drugim privlačna tudi zaradi svoje spevnosti in melodike, tako da hitro zleze v uho poslušalca. Ali je italijanščina enostavno usvoljiv jezik? To je odvisno od vsakega posameznika, njegovega zanimanja in posluha za jezik. Vsekakor pa italijanščine ni tako težko usvojiti, če imaš na začetku v zaledju prave učitelje in zadosti uporabne literature.