Iščete dobre ideje za darila?

Ste se znašli v zagati, ker ne veste, kaj bi podarili svojemu prijatelju, sodelavcu ali komu od bližnjih? Še posebej je izbira težka zato, ker smo vsakodnevno o vseh možnih izdelkih, ki so na voljo v trgovinah in prodajalnah, opomnjeni z reklamnimi letaki, oglasi na televiziji, časopisu, internetu, torej praktično povsod, kamor pogledamo. Kako torej ostati zvest sebi in izbrati ustrezno darilo za točno določeno osebo?

Ker smo že vsi po malem naveličani nad prekomerno komercializacijo praznikov in nenehnega spodbujanja potrošništva s strani medijev, je za marsikoga med nami pravi izziv, kako pri iskanju pravega darila res izbrati takšnega, ki bo obdarovani osebi nekaj pomenilo. Pri tem nam lahko pomaga že hiter pregled ponudbe prek spleta. Zanimive ideje za darila lahko najdete tukaj: https://www.slovenika.eu/ideje-za-darila, v nadaljevanju pa vam nekatere izmed njih podrobneje predstavimo.

Naj bo pitje kave posebna izkušnja

Nekomu, ki je velik ljubitelj kave, lahko podarite goat mug, očarljivo skodelico v obliki kozjega roga, ki je med ljudmi postala zelo priljubljena. Krasi jo unikatna oblika, ki omogoča lažje pitje kave. Vsak kozji rog ima posebno usnjeno držalo, ki ga uporabite kot stojalo za skodelico. Med delom torej lahko nemoteno spijete svojo kavo brez tveganja, da bi se polila. Takšna posebna skodelica nedvomno spada med najizvirnejše ideje za darila, ki privabijo s svojim videzom, a so obenem tudi zelo praktična in uporabna.

Poleg držala in skodelice sta zraven priložena še dva usnjena paščka, ki tako dopolnjujeta celoten dizajn. Eden je krajši, drugi je daljši, zaradi česar lahko svoj kozji rog preprosto poveznete čez ramo ali pa ga pritrdite tudi na nahrbtnik, tako vas med hojo ali telefoniranjem ne bo motil. Celotna skodelica je izdelana iz kakovostne plastike, neškodljive za človeško zdravje, medtem ko so držalo in oba paščka usnjena. Ob naročilu svojega kozjega roga boste vse našteto prejeli v jutini vrečki, ki jo lahko uporabite tudi za shranjevanje najrazličnejših živil.

goat mug

Malo drugačne ideje za darila

Morda je res, da vse manj ljudi uporablja gotovino, a če je vaš obdarovanec goreči zagovornik bankovcev in kovancev, potem mu lahko podarite prekrasen lesen hranilnik, izdelan iz orehovega lesa in eloksiranega aluminija. Poleg svoje prvotne funkcije pa ga lahko uporabite kot dekoracijo. Z izbiro takšnih izdelkov tudi podpirate slovensko industrijo, saj gre za izdelek, ki je bil oblikovan in izdelan v Sloveniji.

Ravno tako izdelan iz orehovega lesa je tudi minimalističen svečnik, ki ga postavite v priloženo posodico iz poliranega jekla. Vanj lahko spravite štiri manjše sveče, na voljo pa je tudi manjši svečnik z možnostjo postavitve ene svečke. Primeren je za uporabo čajnih svečk, posodico pa lahko uporabite tudi pladenj za druge namene.

Med dobre ideje za darila spadajo tudi podstavki za vse ljubitelje sveč in dišečih palčk. Celoten darilni set je sestavljen iz dveh impresivnih štirikotnih steklenih kock in lesenega podstavka iz orehovega lesa. Stekleni kocki se uporabljata v funkciji svečnikov, ena je oblikovana posebej za dišeče palčke, medtem ko drugo lahko uporabljate za čajno svečko. Obe kocki lahko postavite v leseni podstavek, ki ju tako tudi vizualno povezuje v celoto.

ideje za darila 3

Podarite steklenico čokoladnega vina

Tisti, ki raje kot po kavi posežejo po steklenici kakovostnega vina, bodo navdušeni nad čokoladnim vinom. Če veste za nekoga, ki obožuje vino in čokolado, potem vam ni treba več iskati nobene druge ideje za darila. Gre za kombinacijo vrhunskega vina, pridelanega v Sloveniji, in čokolade, ki jo ravno tako ročno izdelujejo  Sloveniji. V eno sta tako združena visokokakovostno temno rdeče vino in odlična temna čokolada. Gre za dve plemeniti naravni sestavini, ki ju je možno združiti v harmonično celoto.

Čokoladno vino pridelujejo v vinorodnih slovenskih krajih, kjer obstaja večgeneracijska tradicija pridelave vrhunskih vin. Uživate ga lahko ob temni čokoladi in slaščicah, ravno tako pa se prileže ob okusnem prigrizku. Spijete ga lahko samostojno kot aperitiv ali pa ga dodate k izbranemu koktejlu. Odlična je tudi kombinacija z oreščki, jagodičevjem in gozdnimi sadeži.

čokoladno vino