Igrače za poletje

igraceIgrače so zagotovo najbolj priljubljena tematika za otroke vseh starosti. Za vsakega otroka obstaja trenutna sanjska igrača, ki si jo želi. Igra je način za osvajanje sposobnosti in veščin, učenje in spoznavanje sveta, razvijanje spretnosti in motorike.

V poletnem času so najbolj popularne igrače za igranje na prostem in na plaži, saj je to čas dopustov in gibanja na prostem. Športni rekviziti za igre na prostem, pripomočki za peskovnik in na plažo, vodne pištole in milni mehurčki – z ničemer ne morete zgrešiti! Otroci so veseli vsake nove igrače, če jo le predstavite na pravi način in z njo ustvarite zanimivo igro.

Raziskovalci narave se bodo razveselili tudi povečevalnega stekla in mreže za metulje, tisti bolj ustvarjalni, kred za risanje po tleh, športni navdušenci pa katerega koli športnega rekvizita – žoge, loparji, rolerji, skiro ali kaj drugega bo zagotovo dobra izbira. Poletne igrače so nekaj posebnega, saj se z njimi igramo zunaj na prostem. Običajno vključujejo skupinske igre, saj se z njimi igra hkrati več otrok. Otrok se s tem nauči tudi družabnosti in socialnih veščin, razvije prijateljstva in pomembne vezi v svojem socialnem okolju. Za poletje se izogibajte igračam in igram znotraj doma, saj je za otroke izjemnega pomena, da vzpostavijo stik z naravo in tudi družbo.

Kakovostne igrače bojo trajale dlje časa, kar je pri otrocih, ki v osnovi niso pretirano pazljivi pri njihovi uporabi, lahko zelo pomembno. Trpežne igrače lahko preživijo padce na tla, namerne in nenamerne udarce, nepravilno uporabo… Včasih je ceneje kupiti eno dobro igračo, kot 3 igrače slabše kakovosti, ker se te 3 hitro pokvarijo ali razbijejo in otrok ostane brez ničesar.

Pred nakupom igrače vedno preverite iz kakšnih materialov je narejena in za kakšno starost je primerna. Igrače imajo vedno oznake kateri starosti so namenjene zaradi same kompleksnosti poteka in razumevanja igre ali uporabljenih materialov oz. velikosti koščkov. Namenite dobre igrače za svoje otroke, da bodo skozi igro osvojili kar se da največ za nadaljnje življenje.