Frizure

Želja po spremembi, nov slog, prikrivanje sivih las … Motivi strank, ki zavijejo k frizerju so zelo različni, zato se mora frizer znati prilagoditi na vse mogoče vrste pričesk. Upoštevati mora želje strank, modne smernice in lastnosti las. Ti so lahko kodrasti, ravni, prožni, barvani in še in še je možnih variant. Frizer pri oblikovanju frizure upošteva tudi obliko obraza – ima stranka okrogel, oglat, ovalen obraz?  Kratek frufru ne pristaja komurkoli, važne so morfološke značilnosti obraza, pa tudi stil stranke. Posrečena pričeska pravzaprav poudari osebnost človeka, zato smo pri frizerjih tako izbirčni.

Frizer s striženjem oblikuje volumen las, z barvanjem pa lahko še poudari celoto. Barvanje dovoljuje tudi precej eksperimentiranja, vendar je za »pravo« barvo potrebno najti pravo mešanico barv, pomembna pa je tudi usklajenost z barvo naravnih las.

Frizerski salon pa ima seveda tudi kot prostor svoje zakonitosti. Stranka v ogledalu opazi vse, kar se dogaja okrog nje. Frizerka mora v salonu doseči prepoznavnost in spoštovanje, mora biti potrpežljiva in vztrajna. Res pa je, da se stranka k frizerki, ki ji je naredila »pravo« pričesko redno vrača.