Elegantna francoska manikura

Francoska manikura je ena izmed najbolj klasičnih manikur. Popularna je že leta in je sigurno ena izmed neminljivih manikur v modi. Francoska manikura izgleda izredno elegantno, sploh če jo kombiniramo z naravnim videzom nohta. Francoska manikura namreč na vseh dolinah in oblikah nohtov izgleda čudovito. Velikokrat je za dobro francosko manikuro potreben obisk lepotnega salona. Ampak ker prodajajo v trgovinah že ogromno izdelkov za ustvarjanje francoske manikure kar doma, pa se jo ob pomoči majhnih trikov lahko lotimo kar sami, za kar pa je najbolj pomembna natančnost in potrpežljivost.

Pomembno je, da si roke najprej temeljito umijemo. in odstranimo nepotrebne nečistoče in odvečno obnohtno kožico.  Nato se lotimo urejanja nohtov, za popolno francosko manukuro je potrebna lepa oblika nohta. To dosežemo z natančnim urejanjem s pomočjo kvalitetne pilice in uredimo dolžino in obliko nohtov, na katere bomo nanesle francosko manikuro.

Za francosko manikuro si nato pripravimo tri barve laka. Najprej pride osnova, ki daje naraven videz nohtu in je prozoren, naslednji odtenek je bež barve in pa bela barva laka. Potrebni so tudi listki za konice nohta, ki so oblikovane tako da sedijo liniji nohta

Nato sledi lakiranje. Za to si moramo vzeti čas, saj se popolna in profesionalna manikura ne more narediti v desetih minutah. Najprej na noht nanesemo bež osnovo, v enakomernem sloju in počakamo toliko časa da se popolnoma posuši. Nato nalepimo nalepke za konico nohta, na tak način da konica ne predstavila več kot 20 procentov nohta. Po tem, ko nalakiramo konice, počakamo da se lak posuši in odstranimo nalepke. Na koncu celoten noht prelakiramo še z prozorni lakom, ki da laku zaščiten sloj in daje bleščeč videz nohta. Prav brezbarven lak z visokim sijajem je namreč tudi skrivnost lepotnih salonov, zato je idealno, če najdemo tak lak, saj nohti potem resnično izgledajo kot iz salona.

Več o manikuri si preberite tu.