Dodatna oprema za montažne bazene

Če nimamo finančnih težav in smo se odločili za vrtni bazen, se lahko odločimo še za veliko dodatne opreme, ki jo lahko dobimo pri podjetju Aquagrad. Lahko se odločimo za masažne naprave, solarne tuše, protitočne naprave, lahko se odločimo za ogrevanje vode, bazen lahko polepšamo z dodatnimi osvetlitvami, tobogani in gejzirji. Lahko izbiramo različne lestve, odskočne deske. Možnost imamo nabave podvodnega ozvočenja in različnih pokrival.

Zelo uporabne so masažne naprave. Skozi masažne šobe lahko brizgamo vodo, zrak ali pa kombinacijo vode in zraka. Izbira masažnih naprav je zelo velika. Priporočljivo je, da imamo zraven montiran solarni tuš. Postavimo ga na željeno mesto in ne potrebujemo posebne napeljave. Bazeni imajo lahko montirane naprave za plavanje v vodnem toku. V bazenu plavamo ne da bi se premikali, kar nam omogoči vodni tok, če plavamo proti vodnemu toku. Tako lahko plavamo, če imamo majhne vodne površine.

Bazen potrebuje ogrevanje vode.Bazen

Lahko izkoristimo toplo vodo iz hišne kotlarne. Lahko se odločimo tudi za solarne sisteme. Pozanimati se moramo pri strokovnjakih. Odločimo se na podlagi možnosti objekta.

Ker so bazeni namenjeni prijetnemu počutju, si veliko ljudi omisli podvodne reflektorje. Osvetlitev bazena je enkratna in pričara nam pravljico na našem vrtu. Naš domači vrtni bazen postane tako prečudovit. Lahko izbiramo med veliko paleto barv in si tako pričaramo prečudovit barvni učinek.

Za zunanji bazen so zelo zanimivi gejzirji. Priprava je nameščena na dno in nam pričara gejzir. Lahko se sami odločamo za njegovo moč. Če si želimo ustvariti še večji čarobni učinek, si lahko omislimo tudi podvodne zvočnike, ki nam predvajajo glasbo pod vodo. Za čimlažji dostop v vodo in iz vode si moramo omisliti tudi lestve.

Bazen moramo v zimskih mesecih zaščititi, zato se lahko odločimo za zimsko ali celoletno pokrivalo. Izbira je zelo široka. Odločimo se lahko tudi za pokritje čez zimo in ga tako uporabljamo čez celo leto. Dodatne ponudbe je res veliko, izbira je zelo široka. Vzeti si moramo nekaj časa in pobrskati po spletnih straneh, ki jih imajo ponudniki dodatne opreme. Poleg te dodatne opreme, moramo paziti še na čiščenje. Kako se čisti in vzdržuje je tudi veliko napisanega. Bazen se je v začetku dosti bolj razlikoval od takšnih, ki jih poznamo danes.