Chia semena vsekakor zagotavljajo zdravje človeka

Bi si radi malo okrepili svoje zelo krhko zdravje, ki je načeto zaradi neustreznega življenjskega sloga in hkrati tudi zaradi neprimerne hrane, saj nimamo časa kuhati in razmišljati, kako užiti čim bolj kakovostno hrano, ki bo tudi hranljiva?

chia semena za zdravjePotem so chia semena za zdravje vsekakor primerna, saj vsebujejo ogromno dobrih snovi, prav tako so chia semena tudi enostavna za uporabo, uporabljamo pa jih lahko skoraj da čisto povsod. Razlog, da so chia semena za zdravje zelo dobra, je v tem, da vsebujejo ogromno aminokislin, omega 3, kalcija, železa, beljakovin, urejajo prebavo, hidrirajo telo, omogočajo hitrejšo regeneracijo mišic po športnih aktivnostih, lajšajo menstrualne bolečine, prav tako pa chia semena izboljšajo tudi spomin in koncentracijo.

Glede na to, da se namočena chia semena napnejo, dajejo izjemno dober občutek sitosti, zato so tudi zelo uporabna pri dietnih kurah. Vsekakor pa ne smemo pozabiti tudi na to, da chia semena omogočajo tudi zunanjo lepoto in ne le notranjo, torej lahko rečemo, da so chia semena vsesplošno uporabna in na srečo vedno bolj znana. Sicer po njih posegajo bolj ali le pripadniki mlajše generacije, medtem ko starejša generacija po njih ne posega. Razlog je verjetno v tem, da ne verjamejo oz. veliko raje uživajo hrano, ki so jo navajeni in sploh nimajo želje po preizkušanju česa novega oz. nečesa, kar se je pri nas pojavilo v prodaji šele sedaj, je pa po svetu znano že celo vrsto let. Vsekakor pa lahko rečemo, da ima chia vedno več kupcev tudi pri nas.