Cene za odkup zlata so različne med podjetji

zlatoImate doma neko zlato, ki ga pač ne potrebujete več in želite z njim kaj zaslužiti? Potem se pač odločite za tisto podjetje, ki nudi odkup zlata, da boste z zlatom, ki vam je bolj v napoto kot kakršno koli korist, kaj tudi zaslužili. Vendar pozor. Nikakor ne računajte na to, da so odkupne cene zlata pri kar vseh podjetjih enake, češ, pa saj obstaja borza in se vsak prodajalec enostavno ravna samo po njej. Vendar, če bi se podjetja, ki nudijo odkup zlata, res ravnala samo po borzi in bi odkup zlata izvajala po tej ceni, kje pa bi bil njihov zaslužek? Povsem jasno je, da morajo imeti neko provizijo zaradi posredovanja in ravno zaradi te provizije pa prihaja do razlik v odkupni ceni zlata.

 

Za prodajalca zlata je najbolje, da najde podjetje, ki nudi čim višje odkupne cene zlata

V kolikor prodajalec najde podjetje, v katerem se odkup zlata dela po čim višji ceni, torej da je le – ta čim bližje tudi nakupni ceni, potem je to seveda za prodajalca še najbolje, saj bo tudi zaslužil največ. Seveda pa takšno podjetje ni lahko najti, saj imajo večinoma kar vsa nekega posrednika, ki zlato potem tudi pretopi in šele nato ta ponudi zlato na trg v menjavo za nadaljnjo uporabo. Je pa v Ljubljani podjetje, ki to naredi kar samo, kar pomeni, da je pri njih odkup zlata še po najvišji vrednosti, saj nimajo kot rečeno dodatnega posrednika, ki bi si vzel svoj kos kolače. To podjetje je Odkupovalnica Odkup-zlata.net, ki je odpro vsak dan, le v nedeljo imajo zaprto, tako da boste gotovo lahko ujeli njihov poslovni čas, v kolikor imate doma zlato, ki ga želite unovčiti za gotovino.

 

Glede na to lahko zaključimo, da ni povsem vseeno, pri katerem podjetju, ki nudi odkup zlata, se boste odločili za prodajo, zato vsaj nekoliko preglejte njihove spletne strani in morebitne cenike.