Celulit

Celulit je nadloga, ki se je ženske s težavo znebijo. Še največ slabe volje prinese poleti, ko je treba obleči kopalke ali mini krilo. Zmotno je prepričanje, da celulit prizadene samo starejše in močnejše ženske, saj ga lahko danes vidimo tudi pri mlajših in zelo suhih ženskah.

Celulit ni samo zunanji problem, temveč tudi notranji: zgolj masiranje, mazanje s kremami in operacije ne bodo pripomogle k zdravi koži. Da bi se znebili celulita, je potrebno znova vzpostaviti telesno ravnovesje in znova vzpodbuditi cirkulacijo.

Dejstvo je, da se maščoba in celulit najraje nabirata na delih, ki so najmanj ogrevani ali prekrvavljeni, torej hladni. Eden od načinov, da se rešimo celulita, je vzpostavitev centralnega ogrevanja. Na hladne, zapostavljene dele, je potrebno pripeljati kri in življenjsko energijo, da ponovno vzpostavimo potrebno cirkulacijo in pospešimo limfo. To lahko naredimo z aktivnim gibanjem oziroma s telovadbo  in pasivnim gibanjem, kot je masaža. Tisti, ki jim je blizu duhovnost, pa priporočajo še meditacijo. Seveda je najbolj priporočljiva kombinacija vsega prej naštetega.