Bencinski generatorji za domačo uporabo

V kolikor živite na področju, kjer je iz tega ali onega razloga večkrat motena dobava električne energije, je kar nujno, da med agregati izberete svojega, ki bo rezerva za dobavo elektrike, ko le – te zmanjka. Bencinski generatorji oz. agregati so zelo primerni za domačo uporabo in za istočasni priklop naprav, katerih seštevek potrebne električne moči (W) ne presega 10 kW.

V kolikor ta seštevek doseže ali celo preseže 15 kW potrebne električne moči, pa je nujna uporaba dieselske naprave, saj bencinski generatorji ne zmorejo tako velike potrebe. Pri samem seštevanju potrebne električne moči pa je potrebno biti pozoren na zagonske moči določenih naprav (npr. toplotna črpalka za ogrevanje, potrebuje veliko zagonsko moč in je v trenutku zagona velik potrošnih električne energije, česar pa vsi agregati niso sposobni proizvesti). Bencinski agregati so primerni predvsem za uporabo manjših električnih naprav, kot so npr. računalniki in TV ter podobno, kateri za svoje delovanje ne potrebujejo veliko električne energije.

Vsekakor pa je zelo priporočljivo, da se pred samim nakupom posvetujete z vrhunskim strokovnjakom s tega področja, kakšni in kateri agregati so za vas najboljši ter da na koncu kupite svojo napravo pri podjetju, kateremu je servisna storitev vsaj tako pomembna kot sama prodaja. Takšno podjetje, ki ima zaposlen vrhunski kader in ki ima zelo dobro organizirano servisno službo, je zagotovo podjetje Metal Mikulič. Pri njih vam bodo znali pravilno svetovati ter vam tudi povedati, da ni nujno, da v kolikor boste kupili najdražjo stvar, da bo ta tudi dobra in zadoščala vašim potrebam.