Avtomobil Kia Optima se izkazuje za zelo napredno vozilo

kia optimaAli ste vedeli, da je nova Kia Optima po opravljenih testnih vožnjah naredila izredno dober vtis na strokovne preizkuševalce? Morda je čas, da dobi Kia Optima pa ravno tako še eno priložnost. Namreč, tako kot pravi na primer Avto magazin Kia Optima je odličen primer sodobnega avtomobila. In res je tako. V temle članku si bomo pogledali točno tiste prednosti, ki naredijo to vozilo zelo priljubljeno in dobro ocenjeno. Podali pa bomo tudi vrsto lastnosti, ki jih Kia Optima vsebuje, od raznoraznih tehnično napredne tehnologije, do samih avtomobilskih lastnosti, ki jih je dobro vedeti o tem avtomobilu.

 

Kako pohvali Avto magazin Kia Optima avtomobil in kakšno je mnenje preizkuševalcev?

 Vsi vemo, da Kia Optima ni bilo najbolj pričakovano vozilo, a to ne pomeni, da ni dobro. Če pogledamo, kaj o njem pravijo tisti, ki so vozilo že preizkusili, lahko hitro vidimo, da je vozilo zelo napredovalo od prejšnjih modelov in različic istega ponudnika. Namreč, Kia Optima ni napredovala le v samem videzu avtomobila, ampak tudi celotna vožnja deluje veliko bolj zanesljiva, saj s pomočjo udobnega sedenja, dvosklopčnega menjalnika ter dotičnega LCD zaslona in vrhunskim navigacijskim sistemom bistveno lažje obvladujemo avtomobil in tudi nadzorujemo svojo pot. Ravno tako lahko preko LCD zaslona upravljamo celotni zabavni sistem, kar je bistveni napredek tega vozila od prejšnjih podobnih modelov istega proizvajalca.

Znano je tudi, da Kia Optima ni ravno športni avtomobil, čeprav morda na prvi pogled, zaradi svoje zunanje oblike, izgleda kot da je. Zatorej, če si omislimo takle avtomobil, bo sama poraba na daljše relacije znašala približno 4,5 litra na 100 kilometrov, kar pa je precej nizka. Menda pa poraba naj ne bi preveč zrastla tudi v primeru bolj sproščene in dinamične vožnje, kar pa je dodaten plus za ta avtomobil. Za konec pa lahko povemo, da je vozilo jasno mogoče nadgraditi z raznoraznimi funkcijami, kot so kamere za parkiranje, kamere za prepoznavanje prometnih znakov in ne nazadnje tudi samodejno parkiranje in zaviranje v sili.