Angleščina za otroke

Mlajši otroci imajo več časa, da vključijo angleščino v svoj urnik. Potrebujejo pa tudi starše, da jim namenite svoj čas. V vsakem primeru, tudi pri skromnem znanju jezika, bi vsak starš lahko prevzel aktivno vlogo pri poučevanju svojega otroka. Učite se skupaj. Berite ali poslušajte zgodbe skupaj. Učenje jezika ni samostojna aktivnost. Pogovarjanje in poslušanje sta najboljši način učenja.

Postavite si cilje. To je ena pomembnejših točk pri prevzemanju aktivne vloge pri učenju angleščine z otrokom. Uskladite urnik s svojim otrokom in si tako rezervirajte čas za učenje angleščine. Napišite točno uro, kajti otroci imajo radi rutino. Spremenite učenje jezika v redno in zanimivo aktivnost tako, da bodo spraševali po njej tudi takrat, ko morda sami pozabite.

Učenje vsak dan. Dokazano je, da je 5 minut učenja na dan učinkovitejše kakor pol ure na teden. Otroka lahko naučite le nekaj novih besed ali fraz, poslušate angleške pesmice, berete ali pa vadite kakšnega izmed dialogov. Nimate časa!? So stvari, ki jih počnemo ne glede na to, koliko smo zaposleni. Izkoristite čas za pogovor, kadar ste skupaj!  Vozite vašega otroka v šolo? Hodita skupaj v trgovino? Mu ob večerih berete pravljico? Sproščeno se pogovorite takrat ali pa komentirajte okolico v angleščini, pohvalite njegov napredek in podobno. Taki trenutki omogočajo vašemu otroku, da jezik vsrka v sproščenem okolju. Če se vam zdi, da učenje doma ni prava rešitev, poiščite dobro jezikovno šolo. Mnoge že ponujajo brezplačne predstavitve ure, da se otrok seznani z načinom dela in vidi, ali mu všeč.