Aljoša Krošlin Grlj o uspehu

Kaj je pomembno za uspešnost podjetja? Uspešen oblikovalec Aljoša Krošlin Grlj je prepričan, da se vse začne z dobrim kadrom – strokovnjaki, ki se strastno zanimajo za svoje področje, se nenehno izobražujejo in s tem izpopolnjujejo, spremljajo novosti, pri čemer pa mora biti kader raznolik, tako da so pokrita vsa področja, ki se tikajo področja, s katerim se ukvarja podjetje.

Huda konkurenca in majhen trg pa podjetja silita v iskanje novih in inovatinih rešitev ter ponudb, ki so drugačne, ki ponudijo nekaj več. Podjetje, katerega (so)ustanovitelj je Aljoša Krošlin Grlj, je našlo pravo pot: Naročniku je treba ponuditi vse, kar potrebuje, da pridobi in zadovolji stranke, izdelki in storitve pa so personalizirani.

 

Aljoša Krošlin Grlj: Gremo na vzhod   aljoša krošlin grlj

Veliko podjetij, med katerimi je mogoče najti zelo znane in priznane blagovne znamke, sodeluje z izkoriščevalskimi podjetji, ki jih Američani poimenujejo »sweatshops«. Blagovne znamke takšna izkoriščevalska podjetja podpirajo, ker želijo zaslužiti čim več in dati čim manj ter hkrati pričakujejo, da bo čim več narejeno v čim krajšem času. Velja zmotno prepričanje, da je vse, kar je narejeno na vzhodu, slabše kakovosti. Vendar pa mladi talent Aljoša Krošlin Grlj zagotavlja, da to prepričanje ne drži. Podjetje The Icon namreč sodeluje s proizvodnjami na Kitajskem in v deželi, kjer naj bi se cedila med in mleko, Indiji (Koromandiji), saj je tamkajšnja proizvodnja kakovostna in prilagojena duhu sedanjega časa.

 

Predpriprava, individualnost, sodelovanje

Z izdelki najvišjega kakovostnega razreda se lahko pohvali podjetje The Icon, katerega kreativni vodja je Aljoša Krošlin Grlj. S svojimi izdelki lahko podjetje brez težav tekmuje s priznaniimi in priljubljenimi znamkami. Podjetje je doživelo uspeh zaradi svojih vrednot in vizije ter s svojim sledenjem tako duhu kot koraku časa. Ključna je po mnenju oblikovalca z imenom Aljoša Krošlin Grlj prepriprava: Pred sestankom s stranko je treba temeljito »narediti domačo nalogo«; o potencialni stranki je treba vedeti vse: kdo, kaj, zakaj, kako.

Analiza je torej ključnega pomena. Če podjetje najde prostor za strokovnjaka, ki zna raziskati trg, je to dodatna prednost, saj se lahko načrt ustrezno prilagodi potrebam in zahtevam trga, s čimer je potem stranka na dobri poti k uspehu.