Akumulatorski vrtalnik je najhitreje se razvijajoče orodje

metal mikulicV sodobnem svetu, še posebej v sodobnem svetu podjetništva, je potrebno tudi sodobno orodje in dejstvo je, da akumulatorski vrtalnik in vijačnik spada v prav to kategorijo, saj je to najhitreje se razvijajoče orodje. Za akumulatorski vrtalnik povprašuje kar 75 % kupcev, dočim se za njegovega bratranca, kateremu iz zadka še vedno visi žica, povprašuje zgolj 25 % interesentov za nakup. Za takšen razvoj sta odgovorna predvsem japonska proizvajalca orodja Hitachi in Makita, ki sta v razvoj baterijskega orodja vrgla ogromno denarja in časa in sta tako že proizvedla baterijo, ki zdrži cel dan intenzivnega dela, ne da bi jo bilo potrebno dodatno polniti.

 

Za akumulatorski vrtalnik in vijačnik danes že obstaja baterija, ki ima kapaciteto 20 Ah

Omenjena japonska proizvajalca baterijskega in akumulatorskega orodja sta že proizvedla baterijo, katera omogoča, da se jo ne uporablja več zgolj za posamezno orodje, kot je to npr. akumulatorski vrtalnik, ampak se jo lahko uporablja že za različna orodja in to v istem dnevu ter ne da bi jo bilo vmes potrebno dodatno polniti. Tako je akumulatorski vrtalnik zgolj eno orodje, ki ga lahko uporabljamo v istem dnevu. V istem dnevu lahko z uporabo istega akumulatorja in to brez dodatnega polnjenja, uporabljamo še puhalnike, brusilnike, kladiva, kosilnice, kose, žage, vrtne žage ter še druga akumulatorska orodja.

Opisana baterija oz. akumulator pa se dobi tudi že v Sloveniji, tako lahko akumulatorski vrtalnik, kot tudi druga orodja, tudi slovenski uporabniki že uporabljajo ves dan, ne da bi vmes rabili dodatno polniti akumulator. Poleg že vsega opisanega pa se ta nova baterija lahko uporablja ne samo za novi akumulatorski vrtalnik in ostale nove stroje, ampak tudi za stare izvedbe teh aparatov, ki delujejo na Ni-Cd in Ni-MH baterije. Tako da ni potrebno kupiti novi akumulatorski vrtalnik ali katerikoli drugi stroj, da bi lahko uporabljali novo, zmogljivejšo baterijo, ampak jo preprosto vstavite v svoj stari aparat.